RAM-logo
 
 
 
 
 
 
Luc Deleu
 
 
 
T.O.P UP
In de Talent Room:Pieter de Clerq
 
 
Expositie: 16-03-2014 -> 27-04-2014 - T.O.P UP ;
 

T.O.P. UP

een expositie op het grensgebied beeldende kunst, architectuur en design

De titel T.O.P. UP is een combinatie van T.O.P. Office/Luc Deleu (B) en "bottom up" de kern van de Hyperbody ontwerp-benadering onder leiding van professor Kas Oosterhuis, TU Delft.

De exposities die op dit moment te zien zijn bij RAM & ramfoundation zijn een combinatie van historie, heden en toekomst. We tonen fragmenten uit ons gezamenlijk verleden zowel met Kas Oosterhuis architect en Ilona Lénárd (H) beeldend kunstenaar als met Luc Deleu die beiden een combinatie van deze twee disciplines vertegenwoordigen.

Tevens presenteren wij het heden met het nieuwe werk van Kas Oosterhuis en Ilona Lénárd getiteld “Powerlines” en een duidelijke link naar de toekomst, te weten onderzoeken en ontwikkelingen op de grensgebieden van beeldende kunst, design en architectuur. Te zien zijn bijzondere en nieuwe ontwikkelingen in de ontwerpbenadering van dit moment in samenwerking met Kas Oosterhuis “Hyper Body” TU Delft. Getoond worden uit deze masteropleiding een video licht performance van Dieter Vandoren, interactieve wandelementen van Hive Systems, Stefan Dulman, Tomasz Jaskiewicz, Christian Friedrich en Chris Kievid, en via computers ontworpen nieuwe soorten bouwelementen van Robow-tie Msc2 o.a. Serban Bodea en Ana Anton.

Luc Deleu T.O.P office exposeert “Orban Space”, een doorlopend project. Architect en stedenbouwkundige Luc Deleu richtte na zijn studie architectuur het bureau T.O.P. office op. Deleu gebruikt de beeldende kunst als uitgangspunt voor zijn zoektocht naar een stedenbouwkunde die kritisch, sociologisch en ecologisch is. Wij tonen de nieuwe plannen van Luc Deleu getiteld “Orban Space” die in 2015-2016 en 2017 uitgevoerd gaan worden.

Luc Deleu/T.O.P. Office won in februari 2014 de Vlaamse Cultuurprijs voor Beeldende Kunst. De jury looft T.O.P. Office voor hun "compromisloze houding, tegendraadse gedachtegoed en eigenzinnige vormentaal die steeds nieuwe generaties kunstenaars, ontwerpers en architecten aanspreken". Zijn ideeën over leven in de stad, consuminderen en architectuur op wereldschaal - geen urbanisme, maar 'orbanisme' - worden ook op dit moment door nieuwe generaties omarmd. T.O.P. Office tast de grenzen van de beeldende kunst, de architectuur en het urbanisme af. Artistieke praktijk, ontwerppraktijk en fundamenteel onderzoek lopen daarbij door elkaar.

Verder worden installaties, objecten, schilderijen en foto's getoond van beeldend kunstenaars die in hun autonome werk architectuur en historie als uitgangspunt of invalshoek gebruiken. Pieter De Clercq (B), Roos van Dijk, Jeanne van Heeswijk, Mirjam Kuitenbrouwer, en Elian Somers.

 
T.O.P UP