RAM-logo
 
 
 
 
 
 
Thomas Meijerman
 
 
 
Video - foto

Thomas Meijerman onderzoekt in zijn werk zijn positie als mens in het landschap. Het landschap wordt gevormd door levende materie en de elementen; zo ook door ons.

De invloed van de mens op het landschap is groot, maar wanneer je als individu onderdeel bent van het landschap, voelt deze invloed voor Meijerman gelijkwaardig aan die van alle andere organismes. Hij beziet het landschap met alles wat erin leeft en groeit, als één geheel. Het wordt afgebakend door bepaalde karaktereigenschappen, bijvoorbeeld een rotsachtige rivierbedding, zoals in dit werk. Met zijn werk onderzoekt Thomas Meijerman of hij vanuit zijn visie als kunstenaar een unieke toevoeging kan leveren aan het landschap.

Door een tijd in het landschap te verblijven ontwikkeld hij een verhouding met het landschap waarin hij zich bevindt. Deze verhouding ontstaat als een soort dans waarin hij bewogen wordt door het landschap. Vervolgens vormt hij vanuit de invloed van het landschap zijn werk. Het is een wisselwerking waarbij hij geïnspireerd raakt en de omgeving zelf bepaalt hoe hij het om vormt. Zo maakt Thomas Meijerman zijn werk, samen met het landschap. De ingrepen zijn licht en tijdelijk. De tijd, de elementen en organismes geven er weer andere vormen aan.

In zijn videowerken worden de handelingen zichtbaar gemaakt. De fotografische werken van Meijerman zijn een registratie van het residu van de handeling. Zo verhoudt het werk zich tussen land-art, performance en fotografie.

De foto rechts:
Video
 
 
Expositie: 20-06-2021 -> 07-08-2021 - Human-Landscape Interaction - solo by Thomas Meijerman ; Human-Landscape Interaction (video), 2021
Onderdeel van het lopende project Human-Landscape Interaction

Thomas Meijerman maakt zijn werk samen met het landschap. Zijn ingrepen zijn licht en tijdelijk. De tijd, de elementen en organismes geven er weer andere vormen aan. In zijn videowerken worden deze handelingen zichtbaar gemaakt. De fotografische en videowerken van Meijerman zijn een registratie van het residu van de handeling. Zo verhoudt het werk zich tussen land-art, performance en fotografie.

De locatie is The Crypt, St. Pauls Church( Bristol)

 
 
Human-Landscape Interaction - solo by Thomas Meijerman