RAM-logo
 
 
 
 
 
 
Roos Theuws
Jaar Titel  
2007 Beurspresentatie "Hazard Rate"
2006 Hazard Rate
 
 
“HAZARD RATE”

foto-   
De foto's tonen een beeld van een extreme vergroting van een klein brokje mineraal gesteente.  Hierdoor ontstaat er bijna een fysieke relatie tot het werk met nieuwe verwantschappen en associaties. Het lijken beelden van imaginaire landschappen  zoals een arctische ijszee of een landschap vanuit een satelliet gefotografeerd.

-en videowerken. 

HAZARD RATE I & II bestaan uit extreem snelle beeldwisselingen, beeldflitsen die hun betekenis vooral ontlenen aan de associatieve werking die hiervan uitgaat en een beroep doen op ons onderbewuste. Geen vertrouwde lineaire narratieve structuur, maar fragmentatie en exploderende   bekende vormen,  die verontrustend werken. 
“GAUSSIAN BLUR ”,   een pastorale scène van een landschap met kinderen, paarden en bomen tijdens een hevige storm. Door het laten inwerken van deze beelden op elkaar ontstaat er een simultaneïteit die op andere wijze dan in HAZARD RATE , de narrativiteit opheft. Er ontstaat een soort tijdloosheid, die eveneens een beroep doet op het onderbewuste. Een gevoel van dreiging en naderend onheil, waarbij twee hedens tegelijkertijd plaats vinden.
THE HORSE SMITH is een installatie op twee monitors. Een film van een hoefsmid in  mediterrane licht, gecombineerd met lila rododendrons. De ervaring van het licht is bijna tactiel.
De visuele beelden zijn simultaan gemengd maar het werk eindigt gelijk.

Het werk associeert aan  beeldfragmenten die in ons onderbewuste rondspoken.