RAM-logo
 
 
 
 
 
 
Nieuwsoverzicht:
 
24-05-2010
27-04-2010
17-04-2010
11-04-2010
07-03-2010
 
Artikel 216 t/m 220 van 291 nieuwsberichten :
->5
-5
+5
 
 
2010-02-13
 
Haifa Mediterranean Biennale
 

De eerste Haifa Mediterranean Biennale voor hedendaagse kunst is een internationaal evenement geïnitieerd door Belu-Simion Fainaru, artistiek directeur en curator van deze biënnale. De biënnale zal in de binnenstad van Haifa plaatsvinden, vlakbij de haven, in het gebied dat bekend staat als de Harbor Campus.

De kunstwerken worden geëxposeerd in zeevracht containers die worden geïntegreerd in de levendige stedelijke ruimte van de binnenstad. De containers, op zichzelf basale en efficiënte units gebruikt voor het internationaal goederentransport in een tijd van globaliserende economie, worden zo een alternatieve expositie ruimte. Tegelijkertijd staan ze symbool voor de zoektocht naar een eigen culturele identiteit, refererend aan de huidige tijd en de stedelijke dimensie.

Het thema van de Biennale is het begip Household Goods, dat vragen oproept over identiteit, tijd, plaats en individualisering in een tijdperk van globalisering van cultuur en een heen en weer slingerende consumptiemaatschappij ingegeven door marktverschijnselen. In dit tijdsgewricht weerspiegelen kunst en cultuur de grote welvaart en zijn zelf geworden tot investering en opzichtige sociale aangelegenheid. Ondertussen blijven de vragen ten aanzien van persoonlijke identiteit, oorspronkelijkheid en de positie van plaatselijke cultuur bestaan en uitnodigen tot debat. Er is een groeiende behoefte naar The Real Life. Een centrale plek voor gedachten over het on-bekende en hetgeen zich niet laat kennen, wat niet kan worden gekocht of verkocht, een staat zonder commercialisatie.

De Haifa Mediterranean Biennale opent in februari 2010 voor twee maanden.

Opening: 19 februari 2010
Sluiting: 20 april 2010

directeur/curator Biennale
Belu Simion Faineru

 
Haifa Mediterranean Biennale