RAM-logo
 
 
 
 
 
 
Sophie Mastenbroek
 
 
 
De tweede kunstenaar uitgenodigd voor 'Platform Talent-Room' is de jonge kunstenaar Sophie Mastenbroek In haar allereerste online solo, "Sand Rays – earth drawing & drawing the earth" presenteert Sophie Mastenbroek bestaand werk, waaronder verschillende ruimtelijke werken in situ, plus drie recente tekeningen die gemaakt zijn in aanloop naar een nieuw project.

Foto's: Rick van der Klooster

De foto rechts:
Keramiek, cement, wol, zoutdeeg, garen, latex, rozijnen en textiel Afmetingen variëren van 22 x 15 x 10 cm en 13 x 9 x 4,5 cm Afbrokkel- en verkleuringsproces is deel van het werk
 
 
Expositie: 02-08-2021 -> 02-09-2021 - Platform Talent-Room ; Limbs to Branches, 2021 Installatie Overzicht opstelling in ALL INN, Het Hem, 2021 "Wat mij fascineert in werken met klei is dat er een verstening plaatsvindt van een zacht materiaal waarin je met je vingers vormen achterlaat. Meer materialen die ik gebruik zijn substanties die transformeren van zacht naar solide. In de beelden van keramiek zoek ik naar een soort ingangen waar het lichaam zich tot kan verhouden, alsof je vinger in de sculpturen gestoken kan worden of dat de beelden opgepakt kunnen worden om ermee te zwaaien.

Met deze handelingen beïnvloed door de taal die plek en natuur beschrijft projecteer ik de schoonheid van deze taal op mijn werk. Door op kleine zinspelingen te mediteren gebruik ik de woorden als een soort spreuken waarin ik de kijker in het mysterieuze gevoel mee wil nemen in hoe de aarde kan voelen en houd ik die daar nog even in vast voordat het gevoel ervan weer vervaagt. "

 
 
Platform Talent-Room