RAM-logo
 
 
 
 
 
 
Sophie Mastenbroek
 
 
 
De tweede kunstenaar uitgenodigd voor 'Platform Talent-Room' is de jonge kunstenaar Sophie Mastenbroek In haar allereerste online solo, "Sand Rays – earth drawing & drawing the earth" presenteert Sophie Mastenbroek bestaand werk, waaronder verschillende ruimtelijke werken in situ, plus drie recente tekeningen die gemaakt zijn in aanloop naar een nieuw project.

Foto's: Rick van der Klooster

De foto rechts:
Potlood op Seawhite ongebleekt gerecycled papier 140gsm
 
 
Expositie: 02-08-2021 -> 02-09-2021 - Platform Talent-Room ; Het is warm

"De tekeningen die ik maak ontstaan vanuit teksten die ik schrijf en woorden die ik verzamel. Beinvloed door Engelse natuur schrijvers zoek ik naar de woorden en zinnen die de poëzie van de aarde onthullen. Deze verzamelingen geef ik graag door in tekeningen die een beeld vormen van een scene of handeling die deze ervaringen illustreren of soms juist kunnen vervreemden.

Deze drie tekeningen komen voort uit een gedachte die ik had op het strand waar de vormen in het zand achtergelaten door mensen die zich in het zand bewogen hadden leken te fineren als een soort mallen waarin zijn afdrukken als positieven verschijnen. Ik beeldde in hoe een lichaam diens tekeningen in de grond kan achterlaten en hoe op die manier het lichaam en de aarde elkaars vormen kunnen aannemen."

 
 
Platform Talent-Room